Gå vidare till huvudinnehåll

Integritetspolicy

Eton AB (”Eton”, “vi”, ”våra” och ”oss”) värnar om din integritet. Vi vill därför informera dig om hur vi behandlar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har i relation till vår behandling av dina personuppgifter.
Denna integritetspolicy gäller för dig som gör ett köp på och besöker www.etonshirts.com/se. Om du har några frågor angående vår behandling av dina personuppgifter eller om du vill göra gällande några av dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du nedan.

I korthet: Hur behandlar vi dina personuppgifter?

Om du kontaktar oss eller använder våra sociala medier behandlar vi dina personuppgifter t.ex. för att kunna svara i chatten och dela dina inlägg på sociala medier om du godkänner det

Om du besöker vår hemsida behandlar vi dina personuppgifter för att:

  • Analysera hur vår hemsida används, och
  • Visa dig våra anpassade erbjudanden på andra siter som du besöker.

Om du gör ett köp hos oss behandlar vi dina personuppgifter för att:

  • genomföra ditt köp,
  • kommunicera med dig i samband med köpet, t.ex. skicka orderbekräftelse och förfrågan om utvärdering om ditt köp,
  • hjälpa dig med eventuella kundserviceärenden, och
  • fullgöra rättsliga förpliktelser såsom att lagra information av bokföringsskäl.

Om du har ett konto hos Eton behandlar vi dina personuppgifter för att:

  • skapa och hantera ditt kundkonto där du kan se dina personuppgifter och orderhistorik,
  • ge dig fördelarna av att ha ett kundkonto, t.ex. möjlighet att spara dina preferenser och följa pågående köp, och
  • skicka nyhetsbrev och personliga hälsningar.

Om du valt att prenumerera på våra nyhetsbrev behandlar vi dina personuppgifter för att du ska få våra nyhetsbrev

Om du bett oss sluta skicka marknadsföring till dig lagrar vi information om det för att säkerställa att du inte ska få marknadsföring från oss

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Eton AB med organisationsnummer 556255–2439, ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter som beskrivs i denna integritetspolicy i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Om du har några frågor angående vår behandling av dina personuppgifter eller om du vill utöva någon av dina rättigheter kan du kontakta oss på vår e-postadress care@etonshirts.com eller ringa oss på telefonnummer 010-5006010. Vår postadress är Stora vägen 8, 507 71 Gånghester. Vårt dataskyddsombud når du på dpo@etonshirts.com eller 010-5006010.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss?

Vi måste behandla de personuppgifter som du anger vid köpet för att du ska kunna handla hos oss och för att vi ska kunna leverera din vara. Vissa personuppgifter måste vi även behandla för att vi ska kunna följa krav i lagstiftning. Vilka personuppgifter som du måste lämna till oss kan du läsa i de tabeller nedan där den lagliga grunden anges vara ”fullgörande av avtal” eller ”rättslig förpliktelse”. Om du inte lämnar sådana personuppgifter kommer du t.ex. inte kunna genomföra ett köp hos oss eller avregistrera dig från nyhetsbrev.

Detaljerad beskrivning av hur vi behandlar och lagrar dina personuppgifter

Här kan du läsa mer i detalj om varför vi behandlar dina personuppgifter, vilka kategorier av personuppgifter vi behandlar samt vilken den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter är. Du kan även läsa om hur länge vi lagrar dina personuppgifter.
Detta är delvis information som vi har en skyldighet att lämna enligt lag. Texten kan därför upplevas som lite lång och krånglig, men har du några frågor så är det bara att höra av dig!

Om du chattar med oss, besöker våra sociala medier eller annars har kontakt med oss

När du har kontakt med oss, t.ex. genom vår chatt eller via sociala medier, kommer vi att behandla dina personuppgifter som vi beskriver i tabellerna nedan. Vi får dina personuppgifter från dig genom vår kontakt. Om du har kontakt med oss på sociala medier behandlar vi de personuppgifter som vi har fått från dig och som finns på de sociala medier du använder.

Om du använder sociala medier kommer även den sajten du använder (t.ex. Facebook) att behandla dina personuppgifter och vi rekommenderar därför att du läser vår information här nedan tillsammans med den information som du hittar på dessa sociala medier.

För att kommunicera med dig

Behandlingar som utförs

  • Kommunicera med dig, t.ex. via e-post, vårt kontaktformulär och genom vår chatt
  • Behandling för att möjliggöra verifiering av att du inte är en robot om du använder vårt kontaktformulär
  • Kommunicera på våra sociala medier, t.ex. om du kommenterar på vår sida eller på vårt inlägg och för att lagra information från vår chatt för att kunna gå tillbaka till den när det är relevant
  • Besvara dina frågor

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Adress
  • IP-adress och bekräftelse från Google att du inte är en robot om du använder vårt kontaktformulär
  • Annan information du lämnar
  • Om du besöker våra sociala medier (t.ex. vår Instagram) behandlar vi även:
  • Information från din profil (användarnamn och den bild du har valt på ditt konto)
  • Information du lämnar till oss

Laglig grund
Intresseavvägning
Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna kommunicera med dig via chatten eller vårt kontaktformulär, på våra sociala medier, e-post eller liknande.

Lagringstid: Vi gallrar dina personuppgifter regelbundet.

  • När du chattar med oss på hemsidan gallras dina personuppgifter så snart du stänger ner chattfönstret.
  • Om du kontaktar oss via vårt kontaktformulär, när chatten är stängd eller annars via e-post gallras dina personuppgifter inom sex månader från att vår kontakt rörande ärendet har avslutats.
  • På sociala medier finns dina kommentarer och vår kommunikation kvar tills du själv tar bort kommentarerna och/eller kommunikationen. Material som kan upplevas stötande tas bort tidigare än så. Detta gäller exempelvis otrevliga kommentarer, ovårdat språk eller angrepp mot enskild person.

För att dela inlägg på sociala medier

Behandlingar som utförs

  • • Dela dina inlägg på sociala medier där vi omnämns eller där du använder någon av de hashtags vi skapar

Personuppgifter som behandlas

  • Information från din profil (användarnamn och den bild du har valt på ditt konto)
  • Annan information som finns i inlägget som du har delat

Laglig grund
Samtycke

Ditt samtycke som du lämnar innan vi delar ditt inlägg. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

Lagringstid: De inlägg vi delar på sociala medier kommer att lagras där fram tills att du ber oss ta bort inlägget.

Om du besöker vår hemsida

Vi analyserar hur vår hemsida används och visar dig relevanta erbjudanden på andra sidor du besöker baserat på sådan analys. Vi förklarar detta i detalj i tabellerna nedan. För att skydda din integritet har vi vidtagit åtgärder för att undvika att identifiera dig som använder vår hemsida, t.ex. lagras endast en krypterad version av din IP-adress så att vi inte kan spåra vem du är.

Vi får dina personuppgifter från din enhet när du besöker oss samt från våra samarbetspartners (Google och/eller Facebook) som använder sådan information de har sedan tidigare för att visa dig intressanta erbjudanden från oss.

För att kunna inhämta personuppgifter för analys och marknadsföring enligt nedan använder vi cookies. I vår informationstext om cookies förklarar vi mer i detalj hur detta går till. Du hittar den här.

För att analysera hur vår hemsida används

Behandlingar som utförs

  • Analysera hur du använder vår hemsida i syfte att kunna förbättra våra produkter och tjänster. För att göra detta använder vi Googles analysverktyg Google Analytics
  • Analystjänsten innebär att det placeras ett unikt ID på din enhet för att kunna särskilja besökare och se mönster över hemsidans användning. Vi kan dock inte se vem du är
  • Personuppgifterna vi samlar in behandlas för att optimera funktion, laddhastighet och förändra hemsidan för att passa dig som besökare

Personuppgifter som behandlas

  • Krypterad IP-adress som vi på Eton inte kan koppla samman med just dig
  • Geografisk plats
  • Annan information om hur du använder hemsidan, t.ex. vad du klickar på, enhetsinformation och hur många gånger du besökt hemsidan
  • Information som Google har om dig sedan tidigare, t.ex. från vilken hemsida du hittade oss

Laglig grund
Samtycke

Vi inhämtar ditt samtycke för att analysera hur du använder vår hemsida i syfte att ge dig en bättre upplevelse.

Du kan undvika Google Analytics genom att ladda ner och installera det här browserprogrammet.

Lagringstid: Personuppgifterna kommer lagras under tre månader från ditt besök och anonymiseras därefter.
Google kommer att fortsätta behandla dina personuppgifter som självständigt personuppgiftsansvariga. Hur länge Google lagrar dina personuppgifter kan du läsa om i deras integritetspolicy.

För att visa intressanta erbjudanden från oss på andra sidor du besöker

Behandlingar som utförs

  • Marknadsföra våra produkter genom att visa erbjudanden och nya produkter vi tror är intressanta för dig. Vi visar marknadsföring till just dig på Google och/eller Facebook. Vi gör detta baserat på sådan information som dessa parter har om dig sedan tidigare (så kallad profilering*)
  • Dela information om dig som kund med Google och/eller Facebook (inklusive Instagram) för att dessa marknadsföringstjänster ska veta vilka som är intresserade av oss

Vi kan visa erbjudanden genom att använda marknadsföringstjänster från Google och/eller Facebook

Personuppgifter som behandlas

  • Krypterad IP-adress som vi på Eton inte kan koppla samman med dig används för att kunna analysera hur du använder hemsidan
  • E-postadress
  • Geografisk plats
  • Därefter ser du sökresultat och reklambanners baserat på:
  • Analys av hur du använder vår hemsida
  • Information som marknadsföringstjänsterna har om dig sedan tidigare, t.ex. från vilken hemsida du hittade oss

Laglig grund
Samtycke
Vi inhämtar ditt samtycke för att kunna ge dig som kund och andra potentiella kunder anpassad marknadsföring som är relevant för dig baserat på den information vi har om dig, t.ex. baserat på det som du har visat intresse för på vår hemsida.

Här kan du göra val om den marknadsföring du ser från Google, här hittar du mer information om dina val på Instagram och här på Facebook under rubriken annonsinställningar kan du välja vilken marknadsföring du vill se på Facebook.

Lagringstid: Du kommer att se marknadsföring från oss under tre månader från ditt besök på vår hemsida.

Google och/eller Facebook kommer fortsätta behandla dina personuppgifter som självständigt personuppgiftsansvariga. Hur länge Google och/eller Facebook lagrar dina personuppgifter kan du läsa om i deras respektive integritetspolicy.

Profilering: Vi använder ett automatiserat beslutsfattande, så kallad profilering, för att visa dig de erbjudanden som vi tror passar dig bäst och för att tillhandahålla anpassad marknadsföring. Profilering görs för att vi annars inte hade kunnat visa eller skicka relevanta erbjudanden och marknadsföring för just dig. Utan denna profilering hade du istället fått se erbjudanden som inte är relevant för dig. Du har rätt att invända mot profilering. Du kan läsa mer om din rätt att invända nedan där dina rättigheter förklaras.

För att påminna dig om varor som du lämnat i varukorgen

Behandlingar som utförs

  • Skicka information om din varukorg till din e-postadress som du har angett på vår webbplats om du har lämnat vår webbplats utan att fullgöra ett köp

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • E-postadress
  • Surfhistorik
  • Orderhistorik

Laglig grund
Intresseavvägning.

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att påminna dig om varor du lämnat i vår varukorg.

Lagringstid: Personuppgifterna lagras i sju dagar efter att du lade varan i varukorgen.
Du kan när som helst tacka nej till marknadsföring från oss.

Om du gör ett köp från Eton

Vi behandlar dina personuppgifter i samband med att du gör ett köp hos oss. Vi får dina personuppgifter från dig när du gör ditt köp. Den betaltjänstleverantör som du använder kan dessutom använda personuppgifter som denne har sparat sedan tidigare, läs mer om det i informationen som betaltjänstleverantören har lämnat till dig.
Om du väljer att använda tjänsten för att hitta rätt storlek för just dig kommer vi även få personuppgifter för att kunna föreslå rätt storlek, om du har valt att använda samma tjänst tidigare på en annan hemsida.

För att administrera ditt köp

Behandlingar som utförs

  • Ta emot och registrera din order
  • Genomföra betalning
  • Skicka orderbekräftelse
  • Leverera din order

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • Kontaktuppgifter (postadress, e-postadress och telefonnummer)
  • Orderinformation (t.ex. vilken produkt som du har beställt)
  • Betalinformation

Laglig grund
Fullgörande av avtal

Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra avtalet avseende ditt köp. Om personuppgifterna inte lämnas har du inte möjlighet att genomföra ett köp hos oss.

Lagringstid: Personuppgifterna lagras under tiden du genomför köpet samt därefter för de ändamål som anges i tabellerna nedan, t.ex. om du har ett konto hos Eton eller av bokföringsskäl.

Utöver ovan behandlas dina personuppgifter även av betaltjänstleverantören Klarna för att genomföra din betalning. Klarna är självständigt personuppgiftsansvarig för sådan behandling och informerar dig separat om hur dina personuppgifter behandlas.

För att administrera kundserviceärenden

Behandlingar som utförs

  • Besvara och hantera ditt kundserviceärende via e-post, telefon, vår hemsida eller sociala medier
  • Behandling för att möjliggöra verifiering av att du inte är en robot om du använder vårt kontaktformulär
  • Besvara dina meddelanden och frågor som du lämnar i vår chatt på vår hemsida

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Adress
  • IP-adress
  • Bekräftelse från Google på att du inte är en robot om du använder vårt kontaktformulär
  • Den information du lämnar (t.ex. ordernummer)

Laglig grund
Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att hjälpa dig med ditt ärende.

Lagringstid: Personuppgifterna gallras inom sex månader från det att ärendet är avslutat.

För att hantera ångerrätt, reklamationer eller andra anspråk

Behandlingar som utförs

  • Hantera eventuell ånger av köp
  • Hantera eventuellt reklamationsärende eller andra anspråk
  • Initiera eventuella anspråk

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • Kontaktuppgifter (postadress, e-postadress och telefonnummer)
  • Information från vår kommunikation med dig i samband med ditt anspråk (t.ex. information om den aktuella ordern)

Laglig grund
Rättslig förpliktelse och intresseavvägning

Behandling är nödvändig för att vi ska agera i enlighet med konsumenträttslig lagstiftning och därmed följa en rättslig förpliktelse. Vi har även ett berättigat intresse av att kunna försvara oss mot eller initiera ett eventuellt rättsligt anspråk.

Lagringstid: Personuppgifterna lagras från det att du inkommer med ditt anspråk eller vi initierar ett anspråk och behandlas så länge processen avseende anspråket pågår. Vi försöker alltid hantera ditt ärende så snart det inkommer och raderar dina personuppgifter inom sex månader från att ärendet inkom. Om ditt ärende tar längre tid än så gallras dina personuppgifter senast sex månader efter att ärendet avslutades.

För att följa bokföringslagens regler

Behandlingar som utförs

  • Följa bokföringslagstiftningen

Personuppgifter som behandlas

  • Betalningshistorik, transaktioner och övrigt material som utgör bokföringsmaterial

Laglig grund
Rättslig förpliktelse

Behandlingen är nödvändig för att följa tvingande lag, d.v.s. bokföringslagen

Lagringstid: Personuppgifterna lagras i sju till åtta år i enlighet med bokföringslagen (utgången av sjunde räkenskapsåret).

För att förbättra våra produkter

Behandlingar som utförs

  • Skicka förfrågningar om att delta i undersökningar om våra produkter
  • Hantera de svar som du lämnar i undersökningen
  • Sammanställa statistik av resultaten från våra undersökningar
  • Undersöka hur våra tjänster och produkter används och upplevs för att kunna göra förbättringsåtgärder

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • E-postadress
  • Information som du lämnar i undersökningen
  • Information om din köphistorik
  • Information om vilka erbjudanden som du har använt

Laglig grund
Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna kontakta dig med en förfrågan om att utvärdera vår tjänst för att kunna förbättra våra tjänster.

Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna utveckla våra tjänster och produkter för att kunna ge dig och andra användare en bättre upplevelse.

Om du har ett konto hos Eton

För att tillhandahålla ditt kundkonto

Behandlingar som utförs

  • Skapa och hantera ditt kundkonto där du kan se dina personuppgifter och orderhistorik
  • Kommunicera avseende ditt kundkonto
  • Vidta säkerhetsåtgärder, t.ex. säkerställa att endast behöriga loggar in
  • Ge dig fördelarna av att ha ett kundkonto, det inkluderar att ge dig möjlighet att t.ex. spara dina preferenser, använda förifyllda uppgifter när du handlar, se tidigare köp, följa pågående köp samt enkelt hantera din nyhetsbrevsprenumeration
  • Skicka nyhetsbrev
  • Skicka personliga hälsningar och erbjudanden till dig, t.ex. julhälsningar och tackbrev

Personuppgifter som behandlas

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Användarnamn
  • E-postadress
  • Lösenord
    För att ge dig fördelarna av att ha ett kundkonto behandlas utöver ovan uppgifter även:
  • De uppgifter som du har fyllt i senaste gången du handlat och de preferenser du har valt att spara, t.ex. uppgifter om mått och storlek
  • Orderhistorik
  • Information om du prenumererar på nyhetsbrev eller inte

Laglig grund
Fullgöra avtal

Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna skapa och administrera ditt kundkonto.

Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna ge dig fördelarna av att ha ett kundkonto.

Lagringstid: Personuppgifterna lagras så länge du har ett konto hos Eton. Om du har varit inaktiv i två år skickar vi ut en påminnelse till dig och frågar om du vill ha kvar ditt konto hos Eton. Om du därefter fortfarande är inaktiv i tre månader kommer vi avsluta ditt konto och radera dina personuppgifter.

Du kan när som helst tacka nej till marknadsföring från oss. Om du tackar nej lagras dina personuppgifter i vårt avregistreringsregister tills vidare.

Du kan när som helst radera ditt kundkonto. Om du raderar ditt konto kommer alla personuppgifter du lämnat enligt ovan att raderas.

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev

Nedan beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter om du valt att prenumerera på våra nyhetsbrev. Vi får dina personuppgifter från dig och skapar själva vissa personuppgifter genom analys av hur du använder våra nyhetsbrev.

För att skicka nyhetsbrev

Behandlingar som utförs

  • Skicka marknadsföring och nyhetsbrev med erbjudanden och information via e-post som du har anmält att du vill ha
  • För att förbättra och utveckla våra nyhetsbrev analyserar vi hur du öppnar våra nyhetsbrev och vad du trycker på i nyhetsbrev
  • För att skicka anpassade erbjudanden baserat på de preferenser som du valt att lämna
  • När du får nyhetsbrev från oss första gången får du möjlighet att välja att ange dina preferenser, t.ex. mått och storlek, samt ditt födelsedatum för att vi ska kunna ge dig fler erbjudanden

Personuppgifter som behandlas

  • E-postadress
  • Information om hur du öppnar våra nyhetsbrev
  • IP-adress
  • E-postadress
  • Uppgifter om dina preferenser som du valt att lämna, t.ex. uppgifter om mått och storlek
  • Födelsedatum

Laglig grund
Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna skicka de nyhetsbrev som du angett att du vill ha.

Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna skicka de nyhetsbrev som du angett att du vill ha.

Intresseavvägning

Behandlingen är motiverad av vårt berättigade intresse av att kunna skicka dig fler och anpassade erbjudanden efter att du anmält att du vill ha det.

Lagringstid: Vi kommer fortsätta att skicka nyhetsbrev till dig till dess att du avregistrerar dig eller annars ber oss att sluta skicka nyhetsbrev.

Du kan när som helst tacka nej till marknadsföring från oss. Om du tackar nej lagras dina personuppgifter i vårt avregistreringsregister tills vidare.

Om du bett oss sluta skicka marknadsföring till dig

Nedan beskrivs hur vi behandlar dina personuppgifter om du avregistrerat dig från vår marknadsföring. Vi får dina personuppgifter från dig.

För att följa marknadsföringsregler

Behandlingar som utförs

  • Om du meddelat att du inte önskar få vår marknadsföring kommer vi lagra en notis om det i ett ”avregistreringsregister” för att säkerställa att vi inte marknadsför oss mot dig

Personuppgifter som behandlas

  • E-postadress

Laglig grund
Rättslig förpliktelse

Vi har en skyldighet enligt marknadsföringslagen att säkerställa att du inte får utskick som du bett om att inte få.

Lagringstid: Du kommer finnas i vårt ”avregistreringsregister” tills vidare.

Vilka har tillgång till dina personuppgifter och varför?

Dina personuppgifter behandlas främst av oss på Eton. Vi kommer att dela dina personuppgifter med:

  • bolag inom Eton-koncernen som hjälper oss att hantera vår kundservice;
  • våra IT-leverantörer som behandlar personuppgifter för vår räkning i egenskap av personuppgiftsbiträde för att vi ska kunna ha fungerande IT-system och bedriva vår verksamhet på ett effektivt sätt;
  • vår betaltjänstleverantör Klarna för att administrera din betalning. Om du väljer att betala via faktura kan Klarna dela dina personuppgifter med kreditupplysningsföretag för att bedöma din ekonomiska situation;
  • vår transportör och packtjänst behandlar dina personuppgifter för att sända paket och hantera eventuella returer;
  • vår leverantör av kundtjänst och chatten på vår hemsida;
  • Google som tillhandahåller tjänsten vid vårt kontaktformulär för att få bekräftat att du inte är en robot och behandlar dina personuppgifter för vår räkning i egenskap av personuppgiftsbiträde. Därefter behandlar Google dina personuppgifter som personuppgiftsansvarig. För mer information om villkoren för Googles tjänster läs här.;
  • externa partners som hjälper oss att administrera vår marknadsföring;
  • de relevanta tredje parter som tillhandahåller de digitala kanaler vi använder för att ge dig och andra potentiella kunder anpassad marknadsföring; och
  • en tredje part som analyserar användningen av hemsidan och därför kan komma att få tillgång till dina personuppgifter om du använder vår hemsida.

Om du vill ha mer information om hur vi delar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på kontaktuppgifterna som anges i början av denna integritetspolicy.

Delar vi dina personuppgifter utanför EU/EES?

Vi och de aktörer som vi delar dina personuppgifter med behandlar som huvudregel endast dina personuppgifter inom EU/EES. I vissa fall använder vi oss dock tredje parter samt av IT-leverantörer som på vårt uppdrag och enligt våra instruktioner behandlar och därmed överför dina personuppgifter utanför EU/EES. När vi överför dina personuppgifter utanför EU/EES görs detta endast om vi har stöd för överföringen enligt gällande dataskyddslagstiftning. Det innebär att överföringen kan grundas på EU-kommissionens beslut, standardavtalsklausuler eller Privacy Shield.

Om du har några frågor angående hur vi delar dina personuppgifter, t.ex. om vilken laglig grund vi har för delningen eller om du vill ha en kopia av de lämpliga skyddsåtgärder vi har vidtagit är du välkommen att kontakta oss på de kontaktuppgifter som vi har angett ovan.

Intresseavvägning

Som vi har angett ovan behandlar vi vissa av dina personuppgifter med stöd av en intresseavvägning som laglig grund för behandlingen. Intresseavvägningen innebär att vi har gjort en bedömning att vårt berättigade intresse av att utföra behandlingen väger tyngre än ditt intresse och dina grundläggande rättigheter av att inte få dina personuppgifter behandlade. Vad som är vårt berättigade intresse framgår i tabellerna ovan.

Om du vill veta mer om hur vi har gjort dessa bedömningar är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du i början av den här integritetspolicyn.

Vilka rättigheter har du?

I enlighet med dataskyddslagstiftningen har du vissa rättigheter i relation till vår behandling av dina personuppgifter. Nedan kan du läsa mer om vilka dessa rättigheter är.

Om du har några frågor om rättigheterna eller vill använda någon av dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du i början av den här integritetspolicyn.

Rätt att återkalla ditt samtycke och att invända mot behandling

Du har rätt att återkalla hela eller del av det samtycke som du lämnat till oss för vår behandling av dina personuppgifter.
Du har alltid rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål och profilering, såsom nyhetsbrev och anpassad marknadsföring. Läs mer om profilering ovan.
Du har också rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter som grundar sig på en intresseavvägning. Läs mer om vad en intresseavvägning innebär ovan. I vissa fall kan vi komma att fortsätta behandla dina personuppgifter även om du invänt mot behandlingen. Det kan ske om vi kan uppvisa berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter eller om det sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter. Om vi behandlar dina personuppgifter har du även rätt att få information om hur vi behandlar desamma och få en kopia av dina personuppgifter.

Rätt till rättelse

Du har rätt till rättelse av eventuella felaktiga personuppgifter som rör dig och att få ofullständiga personuppgifter kompletterade.

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd) och begränsning av behandling

Du har under vissa förutsättningar rätt att begära radering av dina personuppgifter. Sådana förutsättningar föreligger om t.ex. personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål som de samlats in eller behandlas för eller om du återkallar ditt samtycke som behandlingen grundar sig på och det inte finns någon annan rättslig grund för behandlingen.

Du har också rätt att begära att vi begränsar vår behandling av dina personuppgifter. Sådana förutsättningar föreligger om du t.ex. bestrider personuppgifternas korrekthet eller om behandlingen är olaglig och du motsätter dig att personuppgifterna raderas samt istället vill att vi begränsar hur vi behandlar dina personuppgifter.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format från oss. Du har även rätt att få dina personuppgifter överförda till en annan personuppgiftsansvarig när det är tekniskt möjligt (”dataportabilitet”).
Rätten till dataportabilitet gäller för personuppgifter som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format om behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal och behandlingen sker automatiserat.

Rätt att inge klagomål

Du har alltid rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet. Behörig tillsynsmyndighet i Sverige är Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.

Denna integritetspolicy fastställdes av Eton AB den 200110.